Albert Guinovart, finalista als Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música

juny 9, 2021

El pianista i compositor Albert Guinovart ha estat nomenat finalista dels Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música en la categoria d’autoria i/o composició d’una obra musical per Les Aventures de Monsieur Jules. L’obra, de sis moviments per a quintet de metalls i piano, està inspirada per l’escriptor Jules Verne, d’aquí el títol. En paraules del mateix autor, Guinovart defineix aquesta música com a més suggerent que no pas descriptiva en el sentit de poder seguir l’argument de la història. Són imatges deslligades i ambients suggerits pel record d’aquestes històries en un adult que es fica en la pell d’un infant quan descobreix aquelles aventures que el fan somiar.

Els Premis Alícia es lliuren anualment als projectes o propostes que destaquen per la seva excel·lència i alhora fomenten els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música. Els guardonats es donaran a conèixer el proper 21 de juny coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Música.

L’Acadèmia Catalana de la Música realitzarà un projecte documental multiplataforma per distingir i donar a conèixer els guardonats dels premis anuals a la música a Catalunya i aproximar la realitat dels professionals del sector musical al gran públic, tot posant en valor el potencial creatiu, artístic i social de la música. Aquest documental es podrà veure a TV3 i s’ampliarà a través dels seus canals de difusió, així com al Canal Alícia, amb la voluntat d’adaptar el format a les particularitats de cada edició dels premis generant continguts d’alt interès que transcendeixin més enllà de la presentació dels premis i la peça documental.