MAR I CEL

Música Albert Guinovart, llibret Xavier Bru de Sala, dramatúrgia sobre l’original d’Angel Guimerá i producció Dagoll Dagom. Estrenat el 7 d’octubre de1988 al Teatre Victòria de Barcelona. Es va reposar el 2004 en una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya ambuna revisió total de la partitura original i nova orquestració. El 12 d’octubre de 2006 es va estrenar en versió castellana de Guillermo Ramos al Teatre Gran Via de Madrid. El 17 de març de 2007 s’ha estrenat la versió alemanya de Hartmut Forche en l’Opernhaus de Halle amb una nova orquestració per a orquestra simfònica. Premi Max a la millor composició 2006.

FLOR DE NIT

Música Albert Guinovart, llibret Manuel Vázquez Montalbán, producció Dagoll Dagom. Estrenat el 7 d’abril de 1992 al Teatre Victòria de Barcelona.

GAUDÍ, EL MUSICAL DE BARCELONA

Música Albert Guinovart, llibret de Jordi Galcerán i Esteve Miralles, producció de Focus. Estrenat el 24 de setembre de 2002 al Barcelona Teatre Musical.

PARADÍS

Música Albert Guinovart, llibret de Jordi Galcerán i Esteve Miralles, basat en l’obra “Civilitzats tanmateix” de Carles Soldevila, producció de Bitó. Estrenat el 2 de desembre de 2005 en el Teatre de Salt, durant el Festival Temporada Alta.

LA VAMPIRA DEL RAVAL

Música Albert Guinovart, llibret de Josep Arias Velasco, dirigida per Jaume Villanueva. Estrenada al Teatre del Raval, Barcelona, el 19 de desembre del 2011.

ATZAR

amb llibret de Rosario Curiel. Estrenada a la Universitat de Barcelona l’1 de juliol de 1998. Encàrrec de l’Aula de cant del Conservatori del Liceu. Entre els cantants destaquen el Toni Marsol, Albert Montserrat, Oriol Rosés i el Jordi Mas. El director musical va ser Miquel Ortega, i l’escènic en Joan Anton Sánchez.

ALBA ETERNA

amb llibret de Jordi Faura. Va ser estrenada el 12 i 13 de desembre de 2009 al Teatre Fortuny de Reus, per encàrrec del mateix teatre i la companyia Camera Musicae. Quatre cantants i una ballarina per parlar del pas del temps. La soprano Begoña Alberdi, la mezzo Clàudia Schneider, el tenor Antoni Comas i el baríton Marc Canturri van estar acompanyatrs per l’Orquestra Camera Musicae i tots ells dirigits per Tomàs Grau. La coreografia de Roberto Oliván, i la direcció escènica de Jordi Faura i Abel Coll.

TERRA BAIXA

Encàrrec de l’Esbart de Sant Cugat i estrenat el 1999 en l’Auditori de l’esmentada ciutat amb l’Esbart i l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra.

ELS FILLS DEL SEGLE

sobre poesies de Miquel Desclot (1994) per a soprano, mezzosoprano, tenor, baríton, cor mixt i orquestra (encàrrec de Corals Juvenils de Catalunya).

CONTRANIT

sobre poemes de Santi Montagut (2003) per a soprano, baríton, cor mixt i orquestra de cambra (encàrrec de la Polifònica de Granollers).

ELS PASTORETS

sobre text de Jordi Galceran (2006), per a narrador, soprano, mezzosoprano, cor de veus blanques i conjunt instrumental (encàrrec del Cor Vivaldi).

ARÍON I EL DOFÍ

sobre text de David Nel·lo (2008) per a tenor, baríton, cor infantil i ensemble instrumental. Encàrrec del servei educatiu de l’Auditori de Barcelona pel projecte Cantània. Al ser el desè aniversari es completa amb la cançó Per molts anys Cantània!

EL BESTIOLARI DE LA CLARA

Setze cançons sobre els poemes de’n Miquel Desclot per a cor de veus blanques i piano, estrenada al Teatre Auditori de Granollers, el 23/V/2009 amb el Cor Infantil dels Amics de la Unió sota la direcció de Josep Vila.

Albert Guinovart té una abundant producció simfònica i cambrística. Cada vegada és més demandada la seva música per a la sala de concert. Des del punt de vista del compositor-intèrpret, la seva música és directa i intenta el contacte espontani amb el públic.

ADAGIO Y RONDÓ

per a orquestra de corda (1993).

SINFONIETA LORQUIANA

per a ensemble de metalls i percussió (2006).

CONCERT

per a flauta, piano i cordes.

CONCERT DE GIRONA

per a clarinet, piano i cordes.

CONCERT

per a clarinet i orquestra.

CONCERT

per a trompa, piano i cordes.

"CLAROBSCUR"

concert per a percussió, piano i cordes. Estrenat a la Pedrera el 28/11/2005 com encàrrec de la Fundació Caixa de Catalunya per a l’exposició de Rembrandt.

RAPSODIA DE NADAL

per a orquestra.

RETABLO DE NAVIDAD

per a orquestra.

SIMFONIETA CATALANA

per a orquestra de cambra.

LA VIDA SECRETA

per a orquestra (2,2,2,2-2,2,0,0,timp,cordes) estrenada per l’Orquestra de Cadaqués dirigida per Vasily Petrenko el 29/07/2006 durant del Festival de Cadaqués. Hi ha un enregistrament en cd al segell Tritó.

OBERTURA MAR I CEL

per a orquestra.

OBERTURA GAUDÍ

per a orquestra.

CONCIERTO PARA PIANO Y ORQUESTA 'TRACES'

(2,2,2,2-4,2,2,1-timp+2,cordes,piano). Fou estrenat el 27/05/2005 al Teatre La Farándula de Sabadell amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i la direcció d’Edmon Colomer.

I LOVE RHYTHM

per a piano i orquestra, sobre cinc cançons de George Gershwin (2,2,2,2-4,2,2,1-timp+2,cordes,piano).Estrenada el 9/10/2004 a la Farándula de Sabadell amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i la direcció d’Edmon Colomer.

RHAPSODY IN SILK

per a piano i orquestra, sobre cançons de Cole Porter (2,2,2,2-4,2,2,1-timp+2,cordes,piano). Estrenada el 9/10/2004 a la Farándula de Sabadell amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i la direcció d’Edmon Colomer.

CONCERT

sobre temes de Mar i Cel, para piano i orquesta.

SUITE GOYESCA

per a orquesta (2,2,2,2 2,2,0,0 timp, cordes) i estrenada la tardor del 2002 durant la gira asiàtica de l’Orquestra de Cadaqués sota la direcció de Phillipe Entremont.

RAPSODIA DE LA PATUM

per a piano i banda (2006), encàrrec del Memorial Cuadra de Berga.

EL LAMENT DE LA TERRA

poema simfònic per a gran orquestra (2008). Encàrrec de l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), i estrenada els dies 9, 10 i 11 de gener de 2009 en l’Auditori de Barcelona por l’orquestra dirigida per Roberto Minczuk.

'DOLCE SUONO',CONCERT PER A BOMBARDÍ I ORQUESTRA DE CORDES

estrenat pel bombardinista Víctor Ferragut, a qui està dedicada l’obra, en la Sala Higini Anglès de Reus, el 19 de març de 2010, juntament amb l’Orquestra Gèrminans sota la direcció de l’Àlex Sansó.

LES MANS DEL VENT, CONCERT PER A PIANO I BANDA SIMFÒNICA

Estrenat per encàrrec a l’Auditori de Barcelona amb la Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció de Franz Paul Decker i A. Guinovart 28/XI/2010.

SONATA

per a flauta i piano

SONATA

per a oboe i piano

SONATA

per a clarinet i piano

FANTASÍA SOBRE GOYESCAS

per a clarinet i piano

HAENDELIANA

per a saxo soprano (o clarinet/oboè) i piano

VARIACIONS

per a fagot i piano

SONATA

per a saxòfon soprano i piano

SONATA

per a saxòfon alt i piano

FANTASÍA

per a saxòfon alt i piano

SONATA

per a trompa i piano

DUES FANTASIES

per a quartet de tubes (dedicat a TooBass)

DUETO IN EXTREMIS

per a violí i contrabaix

FANTASÍA

per a violoncel i piano

AUSTRÀLIA

per a violí, viola, violoncel, contrabaix i piano

VARIACIONS GEOGRÀFIQUES SOBRE 'EL CANT DELS OCELLS'

per a violí, viola, violoncel, contrabaix i piano. També hi ha versió per a violí i piano, viola i piano, i quartet de metalls, percussió i piano.

QUARTET 'KEPLER'

per a quartet de corda (estrenat i dedicat a l’Arts Quartet, el 19 de novembre de 2007 a l’Auditori de Barcelona).

LA CIUTAT QUE PARLA, LA CIUTAT QUE SONA

per a piano, quartet de metalls i percussió, amb narracions de David Nel·lo; va ser estrenada a l’Auditori el 9 de juny de 2008 amb Mireia Farré, trompeta; David Rosell, trompa; Vicent Pérez, trombó; Pablo Fernández, tuba; Gratiniano Murcia, percussions; Albert Guinovart, piano i David Nel·lo, narracions.

TRIO 'MIRALL TRENCAT' PER A TROMPA, VIOLÍ I PIANO

estrenada l’11 de febrer de 2009 a l’Auditori Municipal de Terrassa amb Paco Rodríguez, trompa; Liviu Morna, violí i Albert Guinovart al piano.

LES AVENTURES DE MONSIEUR JULES

per a quintet de metalls i piano. Obra en sis moviments inspirats en sis novel·les de Jules Verne, estrenada al Festival SBALZ d’Alzira, el 30 de juny de 2011 amb l’Spanish Brass Luur Metalls i Albert Guinovart.

"BALADES AMARGUES"

cançons en català sobre els poemes de’n Josep Palau i Fabre per a veu mitja i piano.

TRES CANCIONES

sobre poemes de Feliu Formosa en català per a soprano i piano.

LE TOUT, LE RIEN

cicle de tres cançons en francès sobre els poemes d’Yves Bonnefoy per a veu aguda i piano.

"INFANT I MORIR"

Xavier Montsalvatge in memoriam, dues cançons sobre poesies de Joan Teixidor en català per a veu aguda i piano.

"DOS BRESSOLS"

sobre poemes de Jaume Subirana, per a soprano i piano.

CUATRO CANCIONES DE AMOR

con poemes de Gloria Fuertes en castellano para voz media y piano, o cuarteto de cuerda y piano, o cuerda y piano.

TRES CANCIONES

sobre poemas de Albert Ràfols-Casamada en catalán para voz media y piano.

QUATRE CANÇONS

sobre poemas d’Isidre Vallès en català per a veu mitja i piano, o cuarteto de cuerda i piano.

DOS POEMES

de Carme Rovira en català per a veu mitja i piano, o quartet de corda i piano.

"DEIXA´M ESTIMAR-TE"

lletra i música de Albert Guinovart, per a veu mitja i piano, o cuarteto de corda i piano.

HAENDELIANA

per a soprano i orquestra de cordes.

TRES ÀRIES

d’Els Fills del Segle, per a soprano i orquestra de cordes.

NADALES CATALANES

vuit nadales per a cor mixt i piano, o cor mixt i orquestra.

CINCO VILLANCICOS

(Rin, rin; Campanas de Belén; Per mira cómo beben; No lloréis mis ojos, i Brincan i bailan) en castellà, per a cor mixt i piano, o cor mixt i orquestra.

LA MAR

cinc cançons per a cor mixt i piano sobre textos de J. Maragall (Palau de la Música; Cor de Cambra, Jordi Casas, Jordi Armengol, 7/V/2011).

AN DIE SPANIER

escena cantada per a veu i piano sobre un poema en alemany de Grillparzer (Liceu de Barcelona; Marta Matheu i Francisco Poyato 8/V/2011).

SIS CANÇONS POPULARS CATALANES PER A COR MIXT I PIANO

El Mariner, Els Fadrins de Sant Boi, La Dama d’Aragó, Els tres tambors, El testament d’Amèlia, La Margarideta (Palau de Congressos de Tarragona, Cor de Tarragona, Pep Prats, A. Guinovart, 16/VII/2011).

"LLUNÀTICS"

Espectacle familiar amb 13 músics i 2 actors/cantants, dirigit per Pau Miró i produït per Murtra Ensemble amb música d’Albert Guinvart i text de de Pau Miró, Sebastià Serrà, il·lustracions, i Jordi Caba, animacions. Obra que es va estrenar juntament amb el Viatge a la lluna de Xavier Montsalvatge i text de Josep M. Espinàs pel centenari Montsalvatge, 2012. Estrenat al novembre 2011 a Temporada Alta de Girona.

SI AMANECE, NOS VAMOS

per a piano a quatre mans (1987).

SONATA PARA PIANO 'C’EST L’AMOUR'

(estrenada a Barcelona el 7/X/1989).

TRES PRELUDIOS

per a piano (estrenats al Festival de Perelada 20/VIII/1992).

SONATINA PER A PIANO SOBRE TEMES DE MOMPOU

(encàrrec de la Generalitat de Catalunya per celebrar el centenari de Frederic Mompou) (1993)

SONATA 'LA VIDA SECRETA' PARA PIANO A CUATRO MANOS
CINCO NOCTURNOS

per a piano (2005).

SONATA

per a piano sobre temes tradicionals catalans (2006).

SUITE "CELEBRACIÓ"

per a piano sobre les músiques de la Patum (Berga, 12/VI/2006).

HAVANERA DE LA BARCELONETA

per a piano (2008).

FANTASIA-EVOCACIÓ (EN HOMENATGE A F. CHOPIN)

per a piano (estrenada a l’Auditori de Barcelona per l’A. Guinovart l’1/VII/2010).

SOUVENIRS D'ÉTÉ (A LA MEMORIA DE MARIA CURCIO)

per a piano a quatre mans (estrenada per encàrrec al Festival de Torroella per Eric le Sage i Albert Guinovart el 10/VIII/2010).

VALSOS POÉTICOS (A LA MEMORIA DE E. GRANADOS)

per a piano (estrenats al Festival de Pasqua de Cervera 23/IV/2011).

CONCERT

sobre temes de Mar i Cel, per a piano i cobla.

SUITE DE TERRA BAIXA

per a cobla i percussió.

RAPSÒDIA DE LA PATUM

per a piano i cobla (2008), encàrrec de la Cobla Sant Jordi en ocasió del seu 25è aniversari. També en versió per a banda.

CANÇONS DE CARRER

d’E. Morera (veu i orquestra de cambra).

GOYESCAS

d’E. Granados (l’opera sencera per a orquestra clàssica).

EL GATO CON BOTAS

de X. Montsalvatge (orquestra de cambra).

BABEL46

de X. Montsalvatge (orquestra de cambra).

EL SOLDADITO DE PLOMO

d’E. Aragón (conjunt instrumental).

DIVERSES CANÇONS

per a gravacions de Jaume Aragall.

DIVERSES CANÇON

per a el cd Sentimiento latino de Juan Diego Flórez (Decca).

QUATRE 'TONADILLAS'

de E. Granados (estrenades per Ainhoa Arteta).

CANCIONES CLÁSICAS ESPAÑOLAS

de F. Obradors, estrenades l’11 de XI de 2008 pel tenor José Luís Sola, l’Orquestra Manuel de Falla i el director Juan Luís Pérez a Cadis.

QUATRE PAISATGES IBÈRICS

de I. Albéniz (Cadis, Astúries,Córdoba i Castella) estrenades per Pablo González i l’Orquestra de Cadaqués.

SIS CANÇONS ITALIANES

de I. Albéniz.

CINE
VERÓNICA L UNA MUJER EN MI JARDÍN

(1989) (Dir. Toni Padrós y Octavi Martí)

EL LARGO INVIERNO

(1991) (Dir. JaimeCamino) (Premi Nacional de Cinematografia 1992 de la Generalitat de Catalunya a la millor actuació professional com a compositor per la seva banda sonora)

LA MOÑOS

(1996) (Dir. Mireia Ros)

LOS NIÑOS DE RUSIA

(2001) (Dir. Jaime Camino)

VALENTINA’S TANGO

(2004) (Dir. Rogelio Lobato)

EL CORONEL MACIÀ

(2007) (Dir. Josep Mª Forn)

TELEVISIÓ
NISAGA DE PODER

(TV3: 28-I-1996/3-V-1998) 476 capítols (creada per Josep Mª Benet i Jornet).

NISAGA, LA HERENCIA

(TV3: 1999) (creada per Josep Mª Benet i Jornet)

LABERINT D’OMBRES

(TV3: 1998/2000) 470 capítols (creada per Josep Mª Benet i Jornet).

MIRALL TRENCAT

(TV3: 2001) 13 capítols sobre el llibre de Mercè Rodoreda (adaptada per Josep Mª Benet i Jornet).

EL COR DE LA CIUTAT

(TV3: en emissió des de l’11-IX-2000) més de 1300 capítols (creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran) TV MOVIES.

TV MOVIES
A LA VIDA, AL AMOR

(1998) de Jesús Garay

CAMPING

(2006) de Lluís Arcarazo

EL INSPECTOR

Obra de N. Gogol. Dir. Sergi Belbel. Estrenada al TNC el 4/02/2009.

LA BALADA DE OSCAR WILDE

De Sergi Mateu. Dir. Iago Pericot. Estrenada en 1997 en el Teatre del Sol de Sabadell.

"L'ESTIUEIG"

De Carlo Goldoni. Dir. Sergi Belbel. Estrenada en el Teatre Nacional de Catalunya el 4 de novembre de 1999.

MADRE, EL DRAMA PADRE

D’Enrique Jardiel Poncela. Dir. Sergi Belbel. Estrenada el 27 de juny de 2001 al Teatre la Latina de Madrid (producció del CDN).

"DISSABTE, DIUMENGE, DILLUNS"

D’Eduardo de Filippo. Dir. Sergi Belbel. Estrenada el 14 de novembre de 2002 en el TNC.

PRIMERA PLANA

De Ben Hecht i Charles MacArthur. Dir. Sergi Belbel. Estrenada el 23 d’octubre de 2003 en el TNC.

"FORASTERS"

De Sergi Belbel. Dir. Sergi Belbel. Estrenada el 16 de setembre de 2004 en el TNC.

VALENTINA

De Carles Soldevila. Dir. Toni Casares. Estrenada el 28 de setembre de 2006 en el TNC.

A LA TOSCANA

De Sergi Belbel, dirigida per ell mateix. Espectacle estrenat al Festival Temporada Alta de Girona i presentat a la Fira de Frankfurt de 2007. Producció del Teatre Nacional de Catalunya, estrenada el 8 de novembre de 2007.